Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ: Παραδόθηκαν ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες Πλάκα-Δρεπάνου, Τολού , Καραθώνας και Κονδυλίου του Δήμου Ναυπλιέων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

(Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
(Ε.Σ.Α.μεΑ)
Εθνικής Αντιστάσεως 43, Τ.Κ.22100, Τρίπολη
Τηλ & Fax : 2710221964
Τηλ.Προέδρου: 6974456282- 6907612370 κ.Νίκος Καραλής
Ώρες λειτουργίας: Δε- Πα 9.00- 13.00


26/06/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Ναυπλιέων, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κ. Καραλής Νίκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κ. Θεοδωρόπουλο Βασίλη και την υπάλληλο του παραρτήματος Τρίπολης της ΕΣΑμεΑ κ. Σίδερη Μαίρη,καθώς και με τη γραμματέα του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας και μέλος του Δ.Σ της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κ.Ματσοράκου Βασιλική και την Πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας κ. Παπαγεωργοπούλου Αναστασία, παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την παράδοση και παρουσίαση του έργου «Δημιουργία Ολοκληρωμένων, Τουριστικών, Προσβάσιμων, Θαλάσσιων Προορισμών Δήμου Ναυπλιέων » στην Παραλία της Πλάκας - Δρεπάνου, κατά την οποία παραδόθηκε και παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο σύστημα -μηχανισμός πρόσβασης παραλίας και θάλασσας SEA ACCESS.
Το σύστημα αυτό, παρουσιάστηκε λεπτομερώς και χρησιμοποιήθηκε από πολίτες ΑμεΑ που βρέθηκαν στο σημείο, αναδεικνύοντας την καταλληλότητα, την ευκολία και την αυτονομία του ατόμου στη χρήση του. Το σύστημα πρόσβασης αναφορικά διαθέτει φορητό μηχανισμό πρόσβασης στη θάλασσα με απλό χειριστήριο του χρήστη, αποδυτήριο, λουτρό , χώρο σκίασης καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ εντός του χώρου του συστήματος.
Να σημειωθεί ότι με αυτόν τον μηχανισμό παραδόθηκαν και άλλα τρία ολοκληρωμένα συστήματα στις παραλίες της Καραθώνας,του Κονδυλίου και του Τολού του Δήμου Ναυπλιέων.
Όλα τα ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ και στις τέσσερις παραλίες, Καραθώνας, Κονδυλίου, Πλάκας Δρεπάνου και Τολού, παρελήφθησαν από την αρμόδια επιτροπή και θα είναι στη διάθεση των πολιτών από την Δευτέρα 29 Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 20.00 το βράδυ σε καθημερινή βάση.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ, συγχαίρουν το Δήμο Ναυπλιέων και ιδιαιτέρως το Δήμαρχο κ. Κωστούρο Δημήτρη για τις ενέργειες που έχει πράξει κατά τον κάθε μορφής αποκλεισμού των ΑμεΑ και την προαγωγή της αξιοπρεπούς και ισάξιας καθημερινής διαβίωσης όλων των πολιτών καθώς και για την ευαισθησία που έχει επιδείξει όλο το διάστημα της θητείας του σε θέματα του αναπηρικού κινήματος.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου