Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Σε λειτουργία ο ανελκυστήρας στο κεντρικό κτήριο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

(Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
(Ε.Σ.Α.μεΑ)
Εθνικής Αντιστάσεως 43, Τ.Κ.22100, Τρίπολη
Τηλ & Fax : 2710221964
Τηλ.Προέδρου: 6974456282- 6907612370 κ.Νίκος Καραλής
Ώρες λειτουργίας: Δε- Πα 9.00- 13.00
Τρίπολη, 19/02/2020



Με ιδιαίτερη χαρά για την εκπλήρωση ενός σημαντικού έργου προσβασιμότητας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας, παρευρέθηκαν στην πρώτη χρήση του ανελκυστήρα στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ώστε τα Άτομα με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις να έχουν την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση όπως κάθε πολίτης.
Ο ανελκυστήρας που τέθηκε σε λειτουργία και οδηγεί στον επάνω όροφο του κτηρίου και το γραφείο του Περιφερειάρχη, παρέχει πρόσβαση σε αμαξίδια, φωνητικές οδηγίες και αρίθμηση των ορόφων σε κώδικα Braille για άτομα με Προβλήματα όρασης καθώς επίσης και ράμπες πρόσβασης στο κτήριο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου έχει ήδη προβεί στο Δήμο Τρίπολης με αίτηση,εγγράφως, με Απ.Πρ: 2/13-01-2020, στην δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑμεΑ μπροστά στο πεζοδρόμιο όπου βρίσκεται η ράμπα που οδηγεί στην είσοδο του κτηρίου καθώς ράμπα στο πεζοδρόμιο,οι οποίες θα ολοκληρώσουν τη πρόσβαση στο κτήριο με ασφάλεια για τα Άτομα με Αναπηρία.
Ευελπιστούμε σε μία εξίσου σημαντική συνέχεια με πραγματοποίηση και επίτευξη έργων που θα εξυπηρετούν το σκοπό αυτό.
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου δηλώνει αρωγός στην προσπάθεια και εύχεται στη συνέχεια μιας άριστης συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ευχαριστούμε, τέλος, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Παναγιώτη Νίκα, για την ευαισθησία , όπως άλλωστε είχε δηλώσει πριν την εκλογή του, και την έμπρακτη στήριξη που δείχνει στα Άτομα με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου