Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Εβδομαδιαία ανασκόπηση ΕΣΑμεΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ)ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ(Ε.Σ.Α.μεΑ)Εθνικής Αντιστάσεως 43, Τ.Κ.22100, Τρίπολη
Τηλ & Fax : 2710221964
Τηλ.Προέδρου: 6974456282- 6907612370 κ.Νίκος Καραλής
Ώρες λειτουργίας: Δε- Πα 9.00- 13.00 π.μ.
{RE: www.esamea.gr}





Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

Στις 2 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ κατέθεσε στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία στη Γενεύη, στο πλαίσιο της εξέτασης της Ελλάδας από την Επιτροπή για το κατά πόσο προχωρά η διαδικασία υλοποίησης της Σύμβασης. 

Ι. Βαρδακαστάνης: Από την πλευρά μας εργαστήκαμε έτσι ώστε η Επιτροπή να είναι πλήρως ενημερωμένη για την πραγματικότητα που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στην Ελλάδα και αυτό φάνηκε από τις ερωτήσεις που απεύθυνε η Επιτροπή στο Ελληνικό κράτος κατά την εξέτασή του.

Την άμεση παρέμβασή της ώστε άμεσα να εκδοθεί η εγκύκλιος για την υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ζητά με επείγουσα επιστολή της η ΕΣΑμεΑ από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως. Παράλληλα ζητά  την οριστική επίλυση του εν λόγω ζητήματος, ώστε στα επόμενα έτη, η έκδοση της εγκυκλίου να γίνεται έγκαιρα, πριν την έναρξη του διδακτικού έτους, προκειμένου όλοι οι φοιτητές να ξεκινούν το έτος τους ταυτόχρονα και να μην υπάρχουν επιτυχόντες δύο ταχυτήτων.


Ευρωπαϊκή Επιτροπή

European Disability Forum
Ακολουθείστε την Ε.Σ.Α.μεΑ. στα social media
Youtube ESAmeAGr
Ιστοσελίδα www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου