Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down: Δεν θα μείνει κανείς στο περιθώριο! #WDSD 2019

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
(Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
(Ε.Σ.Α.μεΑ)
Εθνικής Αντιστάσεως 43, Τ.Κ.22100, Τρίπολη
Τηλ & Fax : 2710221964
Τηλ.Προέδρου: 6974456282- 6907612370 κ.Νίκος Καραλής
Ώρες λειτουργίας: Δε- Πα 9.00- 13.00 π.μ.



Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down: Δεν θα μείνει κανείς στο περιθώριο! #WDSD 2019

Το σύνδρομο Down υπήρξε ανέκαθεν μέρος της ανθρώπινης κατάστασης, υπάρχει σε όλες τις περιοχές του κόσμου και έχει ως αποτέλεσμα ποικίλες επιδράσεις στη μάθηση, στα φυσικά χαρακτηριστικά ή στην υγεία.
Η επαρκής πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στα προγράμματα πρώιμης παρέμβασης και στη συνεκπαίδευση, καθώς και η κατάλληλη έρευνα, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ατόμου.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε από το 2012 να ορίσει ως Ημέρα του Συνδρόμου Down την 21η Μαρτίου κάθε έτους και καλεί όλα τα κράτη μέλη, τις οργανώσεις και τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και την κοινωνία των πολιτών, να ακολουθήσουν και να προωθήσουν τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down με τον κατάλληλο τρόπο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για το σύνδρομο Down.
Τη φετινή 21η Μαρτίου (WDSD 2019) ο ΟΗΕ δηλώνει: Δεν θα μείνει κανείς στο περιθώριο! Όλοι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down πρέπει να έχουν ευκαιρίες να ζήσουν εκπληκτικές ζωές, σε πλήρη και ισότιμη βάση με όλους , σε κάθε τομέα της κοινωνίας.
Στην Ελλάδα η ΠΟΣΓΚΑμεΑ τονίζει μαζί με τις χιλιάδες οικογένειες των ατόμων με Σύνδρομο Down και ολόκληρο το αναπηρικό κίνημα: «Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των ίσων ευκαιριών στη ζωή, την εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, την υποστηριζόμενη και την ανεξάρτητη διαβίωση και εν γένει την ισότιμη κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, με την άρση κάθε αδικίας που θέτει στο περιθώριο, την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό τα άτομα με Σύνδρομο Down και άλλες βαριές αναπηρίες και τις οικογένειές τους»!
Παρακολουθήστε βίντεο για τη σημερινή ημέρα διαφόρων οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου