Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Πληροφορίες: Χριστίνα Σαμαρά

Αθήνα:15.01.2016
Αρ. Πρωτ.: 45

Προς: - κ. Γ. Κατρούγκαλο, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Κατάθεση προτάσεων της Ε.Σ.Α.μεΑ. που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές  τους στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης»

Κοιν: Πίνακας Αποδεκτών
Κύριε Υπουργέ,
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει την βαθιά και κατηγορηματική αντίθεσή της επί του νομοσχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» και θεωρεί ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο περιορίζονται και καταργούνται σημαντικά δικαιώματα και παροχές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Είναι πεποίθησή μας πως αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να συγκροτηθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων, με τη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ. και υπηρεσιακών παραγόντων, η οποία θα επεξεργαστεί σε βάθος και ολόπλευρα το σύνολο του νομοσχεδίου ως προς τις διατάξεις που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα γι’ αυτή την πολύ ευπαθή ομάδα του πληθυσμού.

Προτάσεις - Συμπληρώσεις - Τροποποιήσεις επί των άρθρων του νομοσχεδίου


Άρθρο 4: Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ)

Προτείνουμε η παρ. 1 περ. α  να τροποποιηθεί ως εξής: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου